Himachal GK MCQs (Fairs & Festivals) - 6

Yor-Dancing with the masked man (Lahaul-Spiti)

1. Which fair of district Mandi  has been declared an “International level Fair”?
A. Riwalsar Fair
B. Shivratri Fair
C. Bhangrotu Fair
D. None of the above

2. Which of the following fair is celebrated in the memory of “Goddess Hidimba” is Kullu district?
A. Dungri Fair
B. Faguli Fair
C. Shoolini Fair
D. None of the above

3. Which fair of Bilaspur district has been declared a “State level Fair”?
A. Nalwari Fair
B. Shiva Fair
C. Pathar Fair
D. Fag Fair

4. In which place of Himachal the famous Fair “Pathar ka Khel” is organized?
A. Mashobra
B. Kinnaur
C. Halog
D. Keylong

5. In the month of “Falguna” which fair is celebrated in Rampur?
A. Fag fair
B. Holi fair
C. Pathar ka Khel
D. Animal fair

6. At which place the “Chhariyon ka Mela” (Festival of Sticks) is organized?
A. Rampur
B. Halog
C. Nahan
D. Chamba

7. Which fair is celebrated in Kullu commemorating the memory of “Lord Parshuram”?
A. Bhunda fair
B. Dussehra
C. Dungri fair
D. Ladarcha fair

8. In which place of Sirmaur “Gandhi Mela” is organized on 30 January?
A. Nahan
B. Amboya
C. Majra
D. Paonta Sahib

9. To which place “Hola Mohalla” and “Pataliyan-Shivsthan” belong to?
A. Nahan
B. Renuka
C. Mandi
D. Paonta Sahib

10. Where the fair of “Radha Ashtami” is organized?
A. Manimahesh
B. Banikhet
C. Gasota
D. Chamba

11. The “Suhi fair” of Chamba is celebrated in the memory of?
A. Champavati
B. Queen Naina Devi
C. Lakshna Devi
D. Gouri- Shankar

Answers: 1-b, 2-a, 3-a, 4-c, 5-a, 6-c, 7-a, 8-b, 9-d, 10-a, 11-b.
Share on Google Plus

Author: Karun Bharmoria

    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts