Himachal GK MCQs (Lakes) - 2


1. 'Chandranahan lake or Chandranaun lake' is located in which district?
A. Shimla
B. Mandi
C. Kangra
D. Chamba

2. What are 'Surajtal' and 'Chandratal'?
A. Rivers
B. Artificial Lakes
C. Players
D. Natural Lakes

3. Which district headquarter is located near the 'Gobind Sagar Lake'?
A. Solan 
B. Hamirpur
C. Bilaspur
D. Mandi

4. 'Kareri Lake' is located in which district?
A. Kangra
B. Mandi
C. Chamba
D. Kullu

5. Saryolsar and Bhrigu lakes are located in which district?
A. Chamba
B. Kullu
C. Mandi
D. Shimla

6. 'Surajtal lake' is located in which district?
A. Lahaul-Spiti
B. Kullu
C. Kinnaur
D. Chamba

7. 'Dashaur lake' is located in which district?
A. Mandi
B. Kullu
C. Chamba
D. Una

8. The biggest lake of Himachal Pradesh is:
A. Dashaur
B. Renuka
C. Riwalsar
D. Gobind Sagar

9. 'Dal Lake' is located in:
A. Kangra
B. Una
C. Shimla
D. NOTA

10. 'Lam Dal lake' is located in:
A. Lahaul-Spiti
B. Kangra
C. Chamba
D. Kullu

Answers: 1-a, 2-d, 3-c, 4-a, 5-b, 6-a, 7-b, 8-d, 9-a, 10-c.

Read more: Himachal GK MCQs (Lakes)-3
Share on Google Plus

Author: Karun Bharmoria

    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts